Transport ilegal de material lemnos

În data de 21.10.2020, în jurul orei 21.00 jandarmii montani din cadrul Postului Montan Vața de Jos au observat, în localitatea Criscior, o autoutilitară al cărui conducător a schimbat direcţia de deplasare şi apoi a oprit într-o parcare, după ce la rândul său a observat jandarmii.

Jandarmii montani au procedat la verificarea interiorului autoutilitarei constatând faptul că aceasta era încărcată cu material lemnos fasonat, pentru foc.

Având în vedere faptul că, materialul lemnos era transportat fără aviz de însoţire, jandarmii montani au solicitat la faţa locului specialişti din cadrul Ocolului Silvic Brad, care au măsurat materialul lemnos rezultând cantitatea de 0,6 mc fag si 0,6 mc carpen.

Conducătorul autoutilitarei, un bărbat domiciliat în judeţul Hunedoara, a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 1.000 lei, în conformitate cu Legea 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Totodată, jandarmii montani au ridicat în vederea confiscării materialul lemnos, care a fost predat Ocolului Silvic Brad.

 

 COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.