A pus siguranța feroviară în pericol

Poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Hunedoara, în urma activităților investigative desfăşurate, au reuşit identificarea unui bărbat de 34 de ani, din municipiul Hunedoara, bănuit de sustragerea unor elemente ale infrastructurii feroviare.

Poliţiştii au demarat ancheta ce a dus la identificare bărbatului în urma unei sesizări din data de 19.03.2018, prin care se semnala sustragerea unor  cabluri din cupru din Halta C.F.R. Peștiș.

Cu ocazia verificărilor efectuate în teren, poliţiştii au constatat au fost sustraşi 120 m din cablul  care asigura legătura între aparatul de comandă și un distribuitor (masa totală de cupru fiind de aprox. 194 kg.), fapt ce a condus la afectarea controlului  macazelor și a semnalizării feroviare pe liniile  din Halta  C.F.R. Peștiș.

Cu ocazia cercetărilor, poliţiştii au stabilit că hunedoreanul, în perioada 17-18.03.2018, a mai sustras din aceeași stație C.F.R., alţi 240 de metri liniari de cablu (de comunicaţii CFR), care nu era în stare de funcționare.

Faţă de cel în cauză s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și distrugere sau semnalizare falsă şi urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara cu propunere de arestare preventivă.

 

 

 Biroul de presă-IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *