Un român cu cetățenie americană a fost tâlhărit, într-o parcare din Deva

Poliţiştii Biroului de Investigații Criminale Deva, în urma cercetărilor efectuate, au reuşit identificarea a doi bărbaţi bănuiţi de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie calificată. Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi prezentaţi magistraţilor, în vederea luării măsurilor legale.

”Fapta a fost reclamată la data de 11.10.2019, când victima, un bărbat de 61 de ani (cetăţean român cu domiciliul în S.U.A.), a sesizat Poliţia Municipiului Deva cu privire la faptul că, în noaptea de 10/11.10.2019, după ce s-a deplasat cu un autoturism în care se mai aflau doi bărbaţi și o femeie (a căror identitate nu fost precizată) într-o parcare izolată, situată la ieșirea din municipiul Deva (spre Arad), a fost deposedat, prin exercitarea unor acte de violență, de bagajul personal (în care avea articole de îmbrăcăminte, telefonul mobil și portmoneul cu documentele de identitate, 2.400 dolari americani și 300 de lei).

Bărbatul a fost abordat iniţial de tânără, care profitând de faptul că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, i-a propus să îl conducă la un loc de cazare, în apropiere de municipiul Deva.

Cei doi prezumtivi autori ai infracţiunii de tâlhărie calificată sunt doi bărbaţi din municipiul Deva, ambii în vârstă de 30 de ani, față de care a fost luată măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore.

Cei doi au fost introduși în cadrul Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Deva, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, în vederea luării măsurilor legale”, comunică IPJ Hunedoara.


Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să vă luaţi măsuri de precauţie, mai ales când circulaţi noaptea, la ore târzii, pe străzi pustii sau neiluminate. 

Nu afişaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, telefoane mobile ori sume mari de bani. Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă. Este important să vă păstraţi calmul. Neintrând în panică, veţi putea sesiza cu multă claritate intenţiile agresorului, posibilităţile de apărare sau de acţiune pentru a scăpa din zona de influenţă a acestuia. Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată poliţia; sporiţi, astfel, şansele de identificare, prindere şi pedepsire ale agresorului.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *