„Virșli de Hunedoara”, în proces de obținere a certificatului de „Indicație Geografică Protejată”

Prefectul județului, Călin Petru Marian, a participat la Direcția pentru Agricultură Județeană pentru a analiza stadiul în care se află proiectul de obținere a certificatului de „Indicație Geografică Protejată” pentru produsul „Virșli de Hunedoara”.

La întâlnirea de lucru, care a avut loc joi, a fost prezent din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Secretarul de Stat, George Cățean,  care a stabilit împreună cu reprezentanții  grupului de inițiativă și cu conducerea Direcției pentru Agricultură Județeană, etapele care trebuie parcurse pentru ca acest proiect să fie finalizat până la începutul anului viitor.

Inițiativa ca produsul „Virșli de Hunedoara” să fie certificat ca produs tradițional cu „Indicație Geografică Protejată” (IGP), a fost lansată de actualul prefect al județului, Călin Petru Marian, în perioada în care s-a aflat la conducerea Direcției pentru Agricultură Județeană Hunedoara.

Politica Uniunii Europene în domeniul calității are ca scop să protejeze denumirile anumitor produse pentru a le promova caracteristicile unice legate de originea lor geografică, precum și de tehnicile și practicile tradiționale.

Recunoașterea „Virșlilor de Hunedoara” ca produs tradițional cu marca „IGP” le permite consumatorilor să aibă încredere și să distingă produsul alimentar  de calitate, ajutând în același timp producătorii să își promoveze mai bine produsele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *