Vulcanul devine capitală culturală

Municipiul Vulcan devine, începând de astăzi, și până duminică capitală culturală. Astăzi va debuta cea de-a V-a ediție a festivalului-concurs ”Fii star în țara ta !”.  Sute de tineri talentați din întreaga țară își dau întâlnire la Vulcan, în cadrul concursului național.

”Avem 220 de concurenți din mai multe regiuni ale țării și am mai primit solicitări de înscriere și în aceste zile, pe care însă nu le mai putem accepta după ce termenul limită destinat înscrierilor a expirat, având în vedere că deja au fost comandate trofeele care vor reveni fiecăruia dintre cei înscriși în această competiție atistică”, spune Cătălin Țugulea, directorul Festivalului de la Vulcan.

Concurenții se vor întrece, preț de două zile, în 20-21 aprilie, pe mai multe secțiuni, după cum urmează: muzică populară, muzică ușoară, muzică folk, muzică instrumentală, duete, ansambluri vocale, ansambluri folclorice și de dans modern, diverse (magie, teatru, beet-box), fiecare competitor având șansa de a-și adjudeca unul din trofeele secțiunii sau chiar Marele Trofeu al Festivalului.

”În acest an, am instituit și un Premiu Special, în memoria micuței artiste gorjene Ana Maria Ghiorghițoaia, care a trecut în neființă zilele acestea, în mod fulgerător. Era înscrisă în concurs și, din corespondența pe care am avut-o, știu că aștepta cu mare bucurie să fie prezentă la Vulcan și anul acesta. Suntem întristați de plecarea ei prematură și am dorit să-i aducem, prin instituirea acestui Premiu Special, un omagiu”, spune Cătălin Țugulea.

Festivalul ”Fii star în țara ta” va astăzi, cu tradiționala paradă a tuturor concurenților. Duminică, 22 aprilie va avea loc Gala laureaților, de la ora 12:00.

 

Monika BACIU

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *