Week-end cu peripeții pentru 2 turiști în zona montană a județului Hunedoara

În data de 15 august a.c. jandarmii montani hunedoreni alături de salvamontiști au acționat pentru căutarea a 2 persoane rătăcite.

În jurul orei 19.10 un apel 112 anunța că în Munții Retezat, traseul Pietrele- Galeșu, o femeie în vârstă de 67 de ani s-a pierdut de grupul din care făcea parte. În urma apelului a fost alertată echipa de intervenție montană din zona Hațeg care împreună cu efective ale Salvamont Hunedoara au început căutarea hunedorencei.   După aproximativ 1 oră și jumătate persoana a fost găsită de către echipele formate din salvamontiști și jandarmi montani și a fost condusă în siguranță la autoturismul personal, fără a necesita îngrijiri medicale.

Ora 21.14 un alt apel 112, de această dată în stațiunea Straja, a sesizat faptul că o persoană s-a rătăcit în zona Traseului Lupilor, unde a plecat cu bicicleta. În acest caz a fost alertată echipa de intervenție montană din zona Valea Jiului, care împreună cu efective din cadrul Salvamont au desfășurat activități de căutare. Bărbatul de 37 de ani din județul Timiș a fost interceptat de către echipajul Salvamont, operațiunea fiind încheiată cu succes în jurul orei 22.30. Persoana căutată nu a necesitat îngrijiri medicale.

Și de această dată buna cooperare dintre jandarmii montani și salvamontiști a dus la îndeplinirea cu succes a misiunii comune, aceea de a intervenii și a acorda sprijin și ajutor persoanelor aflate în dificultate în zona montană.

În acest context recomandăm turiștilor:

  • Informați-vă cu privire la condițiile climatice locale și starea traseelor montane.
  • Echipați-vă corespunzător și asigurați-vă că știți întotdeauna unde vă aflați!

 

  • Reveniți la ultimul marcaj văzut dacă continuarea traseului devine nesigură, iar în cazul înrăutățirii vremii retrageți-vă la cea mai apropiată cabană sau adăpost.
  • În situații de dificultate sau de risc la adresa integrității, sănătății sau a vieții solicitați ajutorul prin apel la 112 și nu părăsiți zona pentru a nu îngreuna localizarea.

 

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *