Wizz Air va reduce semnificativ zborurile, în urma închiderii graniţelor pentru străini de către Ungaria

Wizz Air va reduce semnificativ zborurile săptămânale, către şi dinspre Ungaria, de pe 7 serptembrie, în urma închiderii graniţelor pentru străini de către guvernul de la Budapesta ca măsură de prevenire a extinderii epidemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Ungaria a anunţat vineri că va închide graniţele pentru străini începând de pe 1 septembrie, pentru a combate creşterea infecţiilor cu noul coronavirus. Ungurii care vor reveni în ţară vor fi obligaţi să intre în carantină.

Wizz Air a anunţat într-un comunicat că va opera 32 de zboruri pe săptămână în perioada 7-30 septembrie, comparativ cu 126 de curse în perioada 1-6 septembrie.

Duminică, Ungaria a înegistrat 292 de cazuri noi de infecţii cu noul coronavirus, cel mai ridicat număr consemnat de la începutul pandemiei.

Ungaria a consemnat în total 5.961 de cazuri de infecţii şi 614 decese.

”Din 7 septembrie şi până pe 30 ne putem aştepta la o scădere mai mare a numărului de curse şi numai cursele cele mai populare vor fi disponibile pentru pasageri”, a anunţat compania aeriană.

Compania low-cost, care s-a extins în ultimii ani din esul în vestul Europei, a fost unul dintre operatorii aerieni care şi-au revenit cel mai rapid după criza Covid-19.

Wizz Air a avertizat săptămâna trecută că redresarea sa ar putea stagna din cauza avertismentelor şi restricţiilor legate de Covid-19, care îngreunează călătoriile în Europa, dar a precizat că regulile din Marea Britanie referitoare la carantină nu au determinat compania să îşi reconsidere planurile de extindere pe termen lung.

viewscnt

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.