Asfaltarea unui drum depinde de o instanță de judecată

Asfaltarea drumului spre stațiunea montană Parâng depinde de o soluție a instanței. Licitația organizată de Consiliul Județean Hunedoara a fost contestată, iar contractul pentru modernizarea drumului spre Parâng a ajuns în instanță. După ce pe rolul instanțelor s-au înregistrat mai multe dosare, acestea au fost conexate rând pe rând. Până acum nu există nicio soluție finală, doar o lungă așteptare.

“Apreciind necesar a se ataşa dosarele nr. 3726/2017 ŞI 3766/2017 aflate pe rolul CNSC”, arată soluția instanței de la Tribunalul Hunedoara, dosar în care Consiliul Județean Hunedoara, ca autoritate contractantă are calitatea de pârât, iar SC TRANS CONSTRUCT IMPORT EXPORT SRL și SC MANO SPRINT SRL au calitatea de reclamant.

În dosarul 3726/2017 la care face referire instanța de judecată, înregistrat la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, îl are ca principal contestatar pe DRUPO. În cadrul procedurii s-au purtat o serie de corespondențe între părțile implicate. CNSC a cerut lămuriri atât de la firmele constructoare cât și de la Consiliul Județean Hunedoara. Și al doilea dosar, 3766/2017 tot firma DRUPO o are în prim-plan. Proiectul Consiliului Județean Hunedoara denumit “Modernizare DJ 709F: DN 71 – Cabana Rusu – Masivul Parâng, km 6+ 600 – 10 + 325”  este prezentat ca fiind “procedura de achiziţie pentru execuţie în curs de derulare”. Numai că procedura este contestată de firmele constructoare. Contractul privind  „Modernizare DJ 709F: DN 7A-Cabana Rusu-Masivul Parâng, km 6+600-10+325, judetul Hunedoara” a fost estimatã la suma de 16.596.526 lei pentru cei 3.725 metri de drum.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *