Autoritățile locale fac ordine într-o stațiune montană de interes național

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, s-a întâlnit cu investitorii în turism din Parâng În acest ultim an, marcat de pandemie, românii au descoperit frumusețea munților noștri, iar prin conlucrare, prin colaborarea dintre cabanieri, precum și între administrația publică locală și proprietarii de cabane, Parângul poate deveni, cu adevărat, o perlă a stațiunilor montane. Sezonul acesta a fost unul dintre cele mai bune, au recunoscut investitorii în turism.

La Primăria Municipiului Petroșani a avut loc o întâlnire organizată de primarul Tiberiu Iacob – Ridzi și investitorii în turism din Parâng pentru a găsi cele mai bune soluții în vederea viabilizării turismului în această stațiune.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, le-a prezentat proprietarilor de cabane și pensiuni prezenți la întâlnire soluțiile identificate de municipalitate, inclusiv stadiul proiectului mare de dezvoltare a domeniului schiabil din Parâng, și a ascultat sugestiile și doleanțele investitorilor în industria ospitalității din această stațiune.

 

„Trebuie făcute niște lucruri de către administrația publică, legate de orarul de funcționare, de modul în care personalul deservent al instalațiilor de transport se comportă, de viabilizarea unor pârtii cu măsuri minime, de finalizarea drumului, de asigurarea grupurilor sanitare în stațiune, mai ales că numărul de turiști a crescut. De asemenea, trebuie făcut un regulament cu privire la accesul auto în stațiune și reglementarea accesului cu snowmobile, precum și ceea ce înseamnă pârtiile pentru sanie. Foarte importantă este conlucrarea între investitori și administrația publică locală, dar și conlucrarea între ei, precum și o mai mare deschidere și chiar ajutor reciproc. Despre toate aceste aspecte s-a discutat în cadrul întâlnirii de astăzi”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

 

Pe de altă parte, primarul Petroșaniului a atras atenția că cele două telescaune din Parâng trebuie să funcționeze și dacă este un singur om, și dacă sunt 100 de oameni, atât în week-end, cât și în timpul săptămânii, astfel încât turiștii să poată ajunge în stațiune.

În plus, edilul și-a arătat deschiderea și a precizat că va face toate demersurile necesare pentru ca proprietarii de cabane și pensiuni să poată să își cumpere terenul de sub construcții, așa cum și-au manifestat aceștia intenția, pentru a-și putea dezvolta afacerile în turism.

Astfel de întâlniri vor mai fi organizate de Primăria Municipiului Petroșani și, în plus, va fi creat și un grup special pe WhatsApp, în vederea unei comunicări cât mai directe între cabanieri și administrația publică din Petroșani.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *