„Bani de liceu” pentru aproape 300 de elevi hunedoreni

La nivel național, 22.853 de liceeni beneficiază de bursa „Bani de liceu” în anul școlar 2021 – 2022.

În județul Hunedoara, potrivit statisticii Ministerului Educației, 271 de elevi vor beneficia de ”Bani de liceu”. Cei mai mulți elevi care vor beneficia de acest stimulent sunt din Suceava, în număr de 2887, iar cei mai puțini din municipiul București. În capitală doar 29 de elevi vor beneficia de ”Bani de liceu”.

Fiecare beneficiar al bursei va primi 250 lei/lună pe întreaga durată a cursurilor, inclusiv pe durata pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat sau de diplomă și pe perioada practicii în producție, cu condiția respectării tuturor condițiilor prevăzute de lege.

Conform reglementărilor în vigoare, beneficiari eligibili ai programului „Bani de liceu” sunt elevii aflați în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele 3 luni anterioare depunerii dosarului, este de maximum 500 de lei.

Sunt elegibili, de asemenea, elevii care beneficiază de o măsură de protecție ori aflați sub tutelă sau curatelă, în cazul respectării condiției de venit.

Sumele aferente lunilor septembrie și octombrie 2021 vor fi plătite cumulat până la sfârșitul lunii noiembrie 2021.

 

Monika Baciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *