BREAKING NEWS (video): Premierul Nicolae Ciucă, despre măsurile pe energie: „Cel mai probabil putem discuta de reglementarea costurilor, nu a preţurilor”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, la intrarea în şedinţa PNL, că săptămâna aceasta vor fi gata măsurile privind criza din energie, însă este foarte greu ca Guvernul să iasă cu o Ordonanţă de Guvern până miercuri. Premierul a anunţat că în seara aceasta va avea loc o întâlnire cu toţi miniştrii de resort responsabili, pentru a finaliza propunerea de decizie, şi că partea de reglementare este de asemenea în analiză, dar ”cel mai probabil putem discuta de reglementarea costurilor, nu a preţurilor”. Despre propunerile lui Florin Cîţu privind reducerea TVA şi a CAS, şeful Executivului a spus că vor fi analizate, în urma impactului pe care îl vor avea în bugetul consolidat.

 

Nicolae Ciucă a confirmat că săptămâna aceasta vor fi gata măsurile pe energie.

”Pe energie, da, dar nu în Guvern. Este foarte greu să ieşim cu o o Ordonanţă de Guvern până miercuri. În schimb, în seara aceasta avem întâlnire cu toţi miniştrii de resort responsabili, pentru a finaliza propunerea de decizie”, a spus şeful Executivului.

Întrebat dacă o soluţie ar fi reglementarea preţului la energie şi la gaze, premierul a spus: ”Sunt două soluţii în discuţie, partea aceasta de reglementare este de asemenea în analiză, cel mai probabil putem discuta de reglementarea costurilor, nu a preţurilor”.

Şeful Executivului a spus, despre propunerile preşedintelui PNL Florin Cîţu privind reducerea TVA şi a contribuţiilor, că ”ştie despre ce este vorba”. ”A rămas să analizăm această propunere, în urma impactului pe care îl vor avea în bugetul consolidat. Vă rog să ne daţi voie să vedem care sunt consecinţele acestor decizii şi vom lua deciziile, cu datele pe masă”, a afirmat el.

 

Sursă: news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.