Cod galben de instabilitate atmosferică, în cea mai mare parte a ţării

Meteorologii au emis, luni, două avertizări cod galben care vizează instabilitate atmosferică şi caniculă. Până la ora 23.00, vor fi furtuni în zona montană, în Moldova, nordul şi estul Munteniei şi local în Dobrogea. De asemenea, până miercuri seară, în şapte judeţe va fi cod galben de caniculă, cu temperaturi de până la 39 de grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, luni, între orele 11.00 – 23.00, în cea mai mare parte a zonei montane, în Moldova, nordul şi estul Munteniei şi local în Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Se vor semnala averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi pe alocuri grindină.

„În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25…40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse şi în Crişana, Maramureş şi Transilvania”, au transmis meteorologii.

De asemenea, până miercuri seară, valul de căldură se va intensifica în vest şi sud-vest, iar disconfortul termic va creşte în cea mai mare parte a ţării.

„În Crişana, Banat, în vestul şi sudul Olteniei vremea va deveni caniculară, cu temperaturi maxime, luni, de 34…36 de grade, apoi de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile minime se vor situa în general între 18 şi 22 de grade”, au precizat meteorologii.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *