Disprețul primarului pesedist Bobouțanu față de muncitori

Razvan Constantin Malea:

”Firma de salubritate, locala și Primarul. Cum să transporți (in)corect animale (muncitori).

Angajații societății Salubprest sunt transportați zilnic la muncă în condiții cel puțin ilegale, dar și de siguranță precare după cum se poate observa în primele două fotografii.

Astfel, în condiții de siguranță aproape inexistente, muncitorii sunt transportați în picioare în remorcile tractoarelor sau în basculantele autoutilitarelor. Acest fapt l-am observant încă din anul 2018, la scurt timp după ce m-am angajat la Salubprest unde am fost de-a lungul vremii asistent analist, reprezentant management și gestionar.

Menționez faptul că societatea Salubprest Hunedoara are ca asociat unic municipiul Hunedoara prin Consiliul Local, reprezentat legal prin domnul Primar Bobouțanu Dan (foto 3 – informațiile sunt preluate de pe site-ul Primăriei).

Dar nu de evoluția mea profesională este vorba aici ci de faptul că, personal am atras atenția de multe ori conducerii societății că transportul muncitorilor în condiții improprii nu este legal și că există riscul producerii unor accidente grave cum de altfel s-au petrecut peste tot în țară (am pus câteva link-uri în comentarii privind cazuri similare).

Am propus și câteva soluții la această situație dar din păcate nu am reușit să rezolv mai nimic. S-au confecționat doar câteva bănci ce erau montate provizoriu pe basculantele autoutilitarelor, dar nici acestea nu erau folosite tot timpul (ori cu bănci ori fără bănci siguranța muncitorilor nu a însemnat nimic pentru cei din conducere!).

Soluțiile pe care le-am propus conducerii au fost următoarele: cumpărarea unui microbuz (dar nu au fost bani – sau mai bine spus: nu exista interes pentru această situație; sau cum mi-am dat seama mai târziu: banii se duceau și în altă parte – o să vorbesc pe larg despre acest subiect delicat în viitoarele ”pamflete”); încheierea unui contract cu firma de transport public a orașului (nu s-a concretizat nimic nici așa); efectuarea de transporturi multiple cu autoutilitarele firmei de 7+1 și 6+1 locuri dar fără a duce muncitorii în basculante (nici această soluție nu a fost agreată din motive de ”pierdere de timp” sau de ”costuri suplimentare”).

De ce nu s-au luat măsuri în acest sens și cine sunt principalii ”vinovați” vă explic în continuare cu detaliile de rigoare.

Primul vinovat pentru această situație, cel puțin din punctul meu de vedere (al dvs. îl puteți expune în comentarii la această postare), este Domnul Primar Dan Bobouțanu.
Dânsul cunoștea situația foarte bine datorită faptului că a fost prezent de multe ori la operativele ce aveau loc la sediul societății înainte de începerea programului de lucru și a văzut cu ochii lui cum se trimit muncitorii pe teren. Totodată, în verificările pe care le efectua des prin oraș, ca să vadă cum își desfășoară activitatea angajații firmei Salubprest, a putut să vadă și cum sunt transportați muncitorii în condiții de ”maximă” siguranță.

Dacă Primarul ar fi pus siguranța muncitorilor pe primul plan, dacă ar fi fost un bun lider al orașului sau dacă l-ar fi interesat soarta cetățenilor, AR FI PUTUT să ia măsuri în acest sens dar NU A FĂCUT-O.

Și nu poate să vină nimeni să spună că Primarul nu știa prevederile din codul rutier (și aici las link-ul în comentarii) sau normele tehnice privind siguranța circulației rutiere ținând cont de faptul că dânsul a fost și lider al Sindicatului Șoferilor ”Frăția”, Șef de autocoloană la Exploatarea Minieră Teliuc și Instructor Auto (în poza numărul 4 se pot vedea aceste date, informații ce le-am găsit în CV-ul afișat pe site-ul Primăriei Hunedoara)

Conducerea societății Salubprest ar putea fi a doua vinovată pentru faptul că nu a luat măsuri în această privință. Dar cum nici o decizie nu se ia fără acordul în prealabil al Primarului atunci nu mai are vreun rost să discut prea mult pe această temă. Presupun totuși că Directorul și/sau Administratorii societății l-ar fi informat în repetate rânduri pe Primar de respectiva situație dar se pare că nu l-ar fi interesat.

Poliția Locală, Poliția Română și Poliția Rutieră ale municipiului Hunedoara pot fi de altfel vinovate de nepăsarea prin care au tratat acest aspect. Toate aceste instituții ale statului român ar fi putut să se autosesizeze, dar acest lucru nu s-a întâmplat vreodată și nu s-a luat vreo măsură legală. Să nu vină nimeni să îmi spună că în decurs de aproximativ doi ani nici o patrulă a Poliției nu a observat autovehiculele Salubprest prin oraș la momentul când transportau muncitorii ILEGAL!!! Dar cum să îndrăznească vreun reprezentant al Poliției să îl tragă la răspundere (indirectă) pe Primarul orașului ?!?

Vinovați pentru această situație pot fi și angajații societății Salubprest, în special muncitorii care au acceptat să fie transportați în asemenea condiții inumane și șoferii care au acceptat să-și transporte colegii de muncă în respectivele condiții. Dar dacă primii și cei mai importanți vinovați, amintiți mai sus, nu au luat nici o măsură în această privință, bieții și simplii muncitori credeți că ar fi avut vreun cuvânt de spus ? (în ”pamfletul” pe care îl voi publica pe 27 Martie o să înțelegeți mult mai bine motivele pentru care nici un angajat al societății Salubprest nu a avut curajul să ”comenteze” pe acest subiect – lista completă o puteți găsi aici: bit.ly/listapamflete ).

De altfel majoritatea locuitorilor municipiului Hunedoara se pot face vinovați de faptul că nu au luat nici o inițiativă în acest sens. Din păcate spiritul civic al hunedorenilor este la un nivel foarte scăzut, acest fapt datorându-se și ineficienței sistemului din oraș.

Sunt convins că au mai făcut poze și alți cetățeni dar nu au avut curajul să le facă publice. Aveți acum posibilitatea să mi le transmiteți în privat sau să le postați în comentarii.

Ne vedem și vinerea viitoare atunci când voi publica următorul articol din seria Pamfletelor explozive: ”Firma de salubritate și poluarea. Sau cum să sapi o groapă mare ca să bagi tone de…”. Lista completă a acestora o puteți găsi aici: https://bit.ly/listapamflete  ”

 

Notă: postările de la rubrica „faceNEWS” sunt preluate ca atare, fără modificări, de pe paginile de facebook ale autorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.