Investiție în siguranță la Mintia

Complexul Energetic Hunedoara realizează o investiție la Mintia. Circa 35.000 de lei alocă societatea energetică pentru “confecție și montare balustradă de protecție pentru accesul la lagărele brațelor stavilelor segment nr. 1 și 5 de la Barajul Mintia – Sucursala Electrocentrale Deva”.

“Pentru înlăturarea riscurilor de accidente s-a propus montarea pe fiecare braț al fiecărei stavile segment de balustrade și grătar antiderapant. Grătarul antiderapant este necesar pentru deplasarea pe braț și pe timp nefavorabil, deoarece accesul la lagăr se face când stavila este închisă”, arată oficialii CEH.

Până în prezent, au fost montate pe fiecare braț al stavilelor segment 2, 3, 4 , 6 și 7 balustrade și grătar antiderapant. Urmează ca aceeași procedură să fie realizată și pentru stavilele 1 și 5.

Barajul Mintia este amplasat pe râul Mureș, are 7 deschideri și este echipat cu stavile segment cu clapetă având acționare cu electromecanism cu lanț. Pentru a ajunge pe brațul stavilei segment, personalul de întreținere folosește centura de siguranță și o scară mobilă, pe care o agață de partea superioară a pilei, iar mai departe pentru a ajunge la lagărul stavilei segment este folosită numai centura de siguranță, ceea ce reprezintă un risc foarte mare. Prin realizarea actualei investiții cei de la Complexul Energetic Hunedoara vor să elimine orice risc.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *