PLĂTIM ACELAȘI PREȚ CA ANUL TRECUT. Ministrul Virgil Popescu: „Consumatorii casnici vor plăti maxim 71 de bani pe KWh, exact cât plăteau anul trecut”

Ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, anunţă, luni seară, „veşti bune pentru milioane de români”. Consumatorii casnici vor plăti maxim 71 de bani pe KWh, exact cât plăteau anul trecut.

„Veşti bune pentru milioane români! Consumatorii casnici vor plăti maxim 71 de bani pe KWh, exact cât plăteau anul trecut. Asta după ce am adoptat măsuri de compensare şi plafonare ale preţului la energie şi gaze naturale, pentru a-i ajuta pe cetăţeni să treacă cu bine peste această iarnă”, a scris, luni seară, pe Facebook, Virgil Popescu.

Potrivit acestuia, românii nu trebuie să facă absolut nimic, decât să îşi monitorizeze consumurile.

„Am mărit grila de consum, nu mai sunt 200 de kWh, în urma amendării din Parlament pragul de consum lunar este 300 de kWh, plus 10% marja de toleranţă. La gaze naturale a rămas acelaşi volum: 1.200 de metri cubi. Dacă preţul se duce peste 1 leu pe KWh, intervine plafonul. Pentru un consum de 100 de KWh, valoarea facturii va fi un leu X 100, din care se scade compensarea, deci preţul va fi de 71 de lei”, a precizat ministrul Energiei.
Sursă: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.