Românii pot investi în titluri de stat şi în luna aprilie

„În perioada 1-26 aprilie 2021, persoanele fizice rezidente pot subscrie pentru titluri de stat Tezaur prin intermediul unităţilor operative ale Trezoreriei Statului şi prin subunităţile poştale ale CN Poşta Română. Dobânzile anuale oferite sunt: 2,95% pentru scadenţa de 1 an, 3,35% pentru scadenţa de 3 ani şi 3,75% pentru scadenţa de 5 ani”, a informat Ministerul de Finanţe.

Titlurile de stat sunt emise în forma dematerializată, au valoare nominală de 1 leu, iar dobânda anuală este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Titlurile de stat pot fi cumpărate între1-26 aprilie 2021 de la unităţile Trezoreriei Statului şi între1-22 aprilie 2021 pentru mediul rural şi 1-23 aprilie 2021 pentru mediul urban prin Compania Naţională Poşta Română.

„Alternativa de economisire propusă de Ministerul Finanţelor se bucură de un interes crescut al românilor, deoarece veniturile/câştigurile aferente sunt neimpozabile. Deţinătorii de titluri de stat Tezaur lansate în cadrul emisiunilor anterioare şi care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă aferente acestor emisiuni anterioare prin subscrierea în cadrul emisiunilor de titluri de stat lansate în luna aprilie în cadrul Programelor de titluri de stat pentru populaţie Tezaur”, precizează Ministerul de Finanţe.

Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe site-ul Poştei.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *