O școală nouă în locul celei revendicate de proprietar

Un contract în valoare de peste 14 milioane de lei a fost scos la licitație de autoritățile locale din orașul Hațeg. Este vorba de contractul de “lucrări de construcții, a echipamentelor cu montaj și a montajului aferent” pentru proiectul ,,Construire școală gimnazială”. Clădirea școlii gimnaziale Ovid Densușianu este revendicată de proprietar și în plus structura este degradată, nemaifiind sigură.

“Conform Strategiei de Dezvoltare Locală pentru perioada 2014 – 2020 a orașului Hațeg, județul Hunedoara, la nivel local își desfășoară activitatea un număr de 1971 de elevi în învățământul primar, gimnazial și liceal. Una dintre unitățile de învățământ din orașul Hațeg este Școala Gimnazială Ovid Densușianu, o structură aparținătoare de Colegiul Național IC Brătianu și un mediu de învățare pentru 462 de elevi (în anul școlar 2016 – 2017). Dintre punctele slabe identificate în cadrul strategiei care fac referire la această școală amintim faptul că “funcționează  într-o clădire veche, revendicată de proprietar și care necesită costuri ridicate pentru întreținere”, este caracterizată de “lipsa unui teren de sport”. În ciuda faptului că la momentul actual activează un număr de 462 de elevi, capacitatea unității de infrastructură educațională a fost previzionată pentru 504 persoane, respectiv 9 clase, câte două pentru fiecare nivel de clasă, respective 16 clase aferente I-VIII și 2 aferente clasei pregătitoare. Având în vedere imaginea de ansamblu asupra clădirii actuale în care își desfășoară în present activitatea Școala Gimnazială Ovid Densușianu, administrația publică locală a dorit să facă o schimbare în acest sens prin asigurarea unui mediu educațional adecvat care să contribuie la creșterea ratei de participare a elevilor în învățământul obligatoriu, prin depunerea unui proiect de investiții cu obiectul ”Construire școală gimnazială””, arată edilii din orașul Hațeg.

14.527.615 de lei este valoarea proiectului finanțat din fonduri europene. În cadrul viitoarei infrastructuri educaționale vor activa cadrele didactice și elevii Școlii Gimnaziale Ovid Densușianu, întrucât clădirea actuală este degradată și cu probleme structurale. Autoritățile locale estimează că noua unitate de învăţământ va fi gata în august 2021.

Colaborator

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.