Întâlnire cu Secretarul de Stat în Ministerul Fondurilor Europene, domnul Ovidiu Cîmpean

Am avut onoarea să primesc astăzi, la sediul Primăriei Municipiului Deva, vizita Secretarului de Stat în Ministerul Fondurilor Europene, domnul Ovidiu Cîmpean.

 

La întâlnire au participat și doamna deputat Vetuța Stănescu, Prefectul Județului Hunedoara, Călin Petru Marian, Administratorul public al municipiului Deva, Traian Berbeceanu și directorul executiv al Direcției Tehnice din Primăria Deva.

 

Discuțiile cu secretarul de stat au atins următoarele teme principale:

  • Decontaminare situri și introducerea lor în circuitul public
  • Producție de energie regenerabilă
  • Mobilitate urbană sustenabilă

 

Domnul secretar de stat  ne-a spus că se pregătește și un program ,,Casa Verde”  prin care anumite categorii de persoane vor putea beneficia de fonduri nerambursabile pentru montarea de panouri fotovoltaice la case, sub formă de voucher.

De asemenea, discuțiile au atins și sprijinul pe care ministerul îl va acorda mediului de afaceri. Este vorba despre fonduri pentru investitorii mari, strategici pe domenii productive și discuțiile se vor purta între aceste firme, autoritățile publice locale și minister și sprijin pentru microîntreprinderi și IMM-uri.

 

Domnul Ovidiu Cîmpean a mai spus că se dorește obținerea acordului Comisiei Europene pentru acordarea unui ajutor financiar de 15% din cifra de afaceri pe anul anterior pentru oamenii de afaceri, în ideea de a sprijini firmele și de a le proteja de eventuale situații dificile, cum a fost spre exemplu pandemia de COVID care a afectat mediul de afaceri.

 

Am discutat cu secretarul de stat și despre proiectele aflate în derulare la Deva și despre efortul de a finaliza în termen aceste investiții.

 

Nicolae-Florin Oancea

Primarul Municipiului Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *