Incendiu izbucnit în camera tehnică a unui lift. Zece persoane de la ultimele două etaje s-au autoevacuat

Incendiul s-a produs, în această seară, la camera tehnică a liftului unui bloc cu 8 etaje, din Lupeni. 16 pompieri au intervenit prompt, iar incendiul a fost localizat la timp. Fumul produs a fost evacuat prin podul blocului,  evitându-se astfel degajarea spre etajele inferioare. Zece locatari de la etajele 7 și 8 s-au autoevacuat.

„Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Lupeni și ai Detașamentului de Pompieri Petroșani au intervenit, în această seară, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în camera tehnică a liftului unui bloc cu 8 etaje din municipiul Lupeni.


Datorită intervenției rapide a pompierilor, incendiul a fost localizat în scurt timp.

Salvatorii din Petroșani și din Lupeni au luat toate măsurile necesare astfel încât fumul produs de incendiu să fie evacuat prin podul blocului, eliminând astfel posibilitatea ca etajele inferioare să fie inundate cu degajările de fum.

De asemenea, în urma intervenției prompte a celor 16 pompieri participanți la misiune, incendiul nu s-a extins și la acoperis
Locatarii de la etajele 7 și 8, zece persoane, s-au autoevacuat neavând nevoie de îngrijiri medicale.
Pentru localizarea și lichidarea incendiului, la locul evenimentului intervenția s-a efectuat cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o Autospecială de Primă Intervenție și Comandă, un echipaj cu o ambulanță SMURD și cu o autospecială de intervenție la înălțime (autoscară).

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurt circuit produs la o instalație de încălzire (boiler) amplasată în camera ascensorului”, transmite ISU Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *