Un bărbat din Bucureşti este al 12-lea caz de coronavirus din România

Primul caz de coronavirus în Capitală – Un bărbat de 49 de ani, care s-a întors de la Roma la sfârşitul lunii februarie.

”În această după-amiază a fost confirmat şi cel de al 12-lea caz de infecţie cu noul coronavirus (COVID-19) la nivel naţional. Este vorba despre un bărbat din Bucureşti, în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie 2020, dintr-o zonă neafectată”, anunţă sâmbătă Grupul de Comunicare Strategică.

Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiţia de caz COVID-19. I s-au recoltat probe şi pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe şi pentru testul COVID-19.

Este primul caz depistat în Bucureşti. Conform primelor sale declaraţii, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în ţară.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a solicitat izoleta pentru transportul la Institutul naţional de boli infecţioase şi a demarat ancheta epidemiologică. S-a început stabilirea contacţilor bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *