Modalităţile de programare la vaccinarea împotriva COVID-19 disponibile în fiecare etapă

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a transmis, miercuri, precizări legate de modalităţile în care se pot face programările la vaccinare, în fiecare etapă a campaniei. Astfel, înscrierile se pot face individual, direct în platformă, prin apelarea call center-elor DSP, prin medicii de familie, precum şi prin personalul din direcţiile de asistenţă socială ale consiliilor locale.

Potrivit Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), înscrierile în platforma informatică de programare https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ se realizează în corelare cu cele trei etape, stabilite prin Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, în care vor fi vaccinate grupele de populaţie.

„Pentru asigurarea accesului tuturor categoriilor de persoane la programarea pentru vaccinare, au fost identificate mai multe posibilităţi de înscriere, pe fiecare etapă în parte. Astfel, înscrierile se pot realiza individual, direct în platformă, prin apelarea call centerelor direcţiilor de sănătate publică (DSP), operaţionalizate de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), prin medicii de familie, precum şi prin personalul din direcţiile de asistenţă socială ale consiliilor locale”, a arătat sursa citată.

CNCAV a precizat că fiecare persoană se poate înscrie pe platformă alegând una dintre modalităţile corespunzătoare categoriei din care face parte:

• pentru etapa 1 – Persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătăţii şi social – sistem public şi privat – înscrierile se pot realiza astfel:

1. Prin intermediul angajatorului, pentru lucrătorii din domeniile sănătăţii şi social – sistem public şi privat;

2. Prin apelarea call centerelor, pentru persoanele care nu deţin certificat digital calificat sau nu sunt organizate ca persoană juridică având profil medical.

 pentru etapa 2 – Populaţia cu grad ridicat de risc şi Lucrători care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale – înscrierile se pot realiza astfel:

1. Prin intermediul angajatorului, pentru personalul care desfăşoară activităţi în domenii cheie, esenţiale;

2. Individual, direct pe platforma informatică, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani (aplicaţia confirmă vârsta prin verificarea CNP-ului introdus la înregistrare);

3. Prin intermediul medicului de familie, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă;

4. Prin administrator, pentru persoanele cu grad ridicat de risc din centrele medico-sociale şi rezidenţiale;

5. Prin aparţinători, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani;

6. Prin apelarea call centerelor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă;

7. Prin direcţiile de asistenţă sociale de la nivelul primăriilor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă;

• pentru etapa 3 – Populaţia generală – înscrierile se pot realiza astfel:

1. Prin intermediul angajatorului;

2. Individual, direct pe platforma informatică;

3. Prin apelarea call centerelor;

4. Prin intermediul medicului de familie;

5. Prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor.

Paşii pe care trebuie să îi parcurgă persoana care înregistrează programări sunt prezentaţi în Manualul de utilizare, postat pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Suport

CallCenter DSP Bucureşti – 021.795.00.54, 021.9462

CallCenter DSP Constanţa – 0241.836.313

CallCenter DSP Ilfov – 021.414.44.22

CallCenter DSP Naţional – 021.414.44.XX (în funcţie de judeţ – XX reprezintă codul de judeţ)

ex. DSP Timiş – 021.414.44.56, DSP Argeş – 021.414.44.48

De asemenea, alte informaţii utile pot fi accesate la secţiunea „Întrebări frecvente” de pe platforma de programare.

„Reamintim că, în acest moment, programările în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/, sunt disponibile doar pentru persoanele din etapa I – care îşi desfăşoară activitatea în domeniile sănătăţii şi social – sistem public şi privat”, a subliniat CNCAV.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *