Produs destinat bolnavilor de Parkinson, premiat cu medalia de aur la „Euroinvent 2020”

Mai mulți cercetători au realizat un produs destinat bolnavilor de Parkinson, care a fost distins cu medalia de aur la Euroinvent 2020, cel mai mare salon de invenții din Europa de Est. Între aceștia se numără și Dorin Răican, fiul lui Dan Răican, preşedintele Asociaţiei „Antiparkinson” Deva.

Cercetătorii și inventatorii din Europa s-au reunit la cea de-a XII-a ediție a  „Euroinvent” – „European Exhibition of Creativity an Innovation”. Aceștia își prezintă invențiile, iar cele mai bune idei sunt premiate. 230 de proiecte de cercetare din România au fost prezentate la concurs, iar în urma evaluării creațiilor, juriul a oferit medalii de bronz, argint şi aur, şi premii speciale.

Proiectul de cercetare „V-PASS-F”, avându-i ca autori pe Despina-Maria Bordean, Liana Maria Alda, Aurica Breica Borozan, Andrei Dorel Catargiu, Delia Gabriela Dumbravă, Nicoleta Gabriela Hădărugă, Camelia Moldovan, Georgeta – Sofia Pintilie, Luminița Cornelia Pîrvulescu, Roxana Popescu, Diana Nicoleta Raba, Dan -Dorin Răican și Ariana Bianca Velciov, de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara, a fost distins cu diploma „Medalia de aur” la „Euroinvent 2020”.

„V-PASS-F” se referă la un produs funcțional, dietetic, semipreparat din pudră de bob și soia cu „Portulaca oleracea” și „Artemisia dracunculus”, fără adaos de zahăr sau sare. Produsul este obţinut la temperaturi la care principiile active sunt protejate și este destinat persoanelor care doresc să consume hrană funcțională sănătoasă, preparată rapid prin adăugare de apă sau lapte, sau ca bază pentru alte mâncăruri.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *