Pensiunile din județ, verificate de inspectorii DSVSA

DSVSA Hunedoara anunță că în perioadele 29.11.2023-24.12.2023 și 27.12.2023-30.12.2023 vor avea loc verificări amănunțite pentru asigurarea sănătății publice și protecția consumatorilor. Scopul acestor măsuri este prevenirea episoadelor de toxiinfecții alimentare și oprirea răspândirii Pestei Porcine Africane (PPA).

Aceste verificări vor fi efectuate zilnic de echipe specializate conform programelor aprobate de directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara. Acest demers este esențial pentru asigurarea siguranței alimentare și prevenirea răspândirii unor boli precum Pesta Porcină Africană.

Se vor verifica și condițiile sanitare veterinare în unitățile de alimentație publică și pensiunile agroturistice care comercializează produse de origine animală sau organizează mese festive de sărbători.

Va fi interzisă tăierea animalelor în scopul comercializării cărnii sau a produselor rezultate pentru consum public în locuri neautorizate.

 

În vederea prevenirii încălcărilor legislației sanitare veterinare și pentru asigurarea siguranței alimentelor, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Hunedoara anunță colaborarea activă în baza protocoalelor încheiate cu celelalte autorități competente în controlul produselor alimentare și transportul animalelor vii. Această colaborare vizează acțiuni organizate, cu accent deosebit pe parteneriatele cu Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), în special în ceea ce privește controalele în trafic. Aceste acțiuni au drept scop prevenirea răspândirii Pestei Porcine Africane (PPA) și verificarea legalității transporturilor de animale vii provenite din gospodăriile populației, precum și a cărnii de porc destinate consumului propriu.

Prin intermediul acestor colaborări strânse și acțiuni coordonate, DSVSA Hunedoara și IPJ vor implementa măsuri eficiente de control și supraveghere pentru a asigura conformitatea cu standardele sanitare veterinare și pentru a preveni eventualele amenințări la adresa sănătății consumatorilor. Aceste eforturi se concentrează, în mod special, pe prevenirea riscului de încălcare a normelor legale în transportul animalelor vii și a produselor de origine animală, contribuind astfel la protecția sănătății publice și la menținerea siguranței alimentare în comunitate.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *