Șefa de promoție a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale este hunedoreancă

Șefa de promoție a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale este hunedoreancă. Mai exact, Ioana Marinela Bota este din municipiul Brad. Tânăra este a zecea fată șef de promoție din istoria Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

Peste exact o lună, Ioana Bota împlinește 29 de ani, însă unul dintre cele mai frumoase cadouri din viața ei și l-a făcut singură și îl va purta cu sine, de azi înainte, pentru totdeauna. Ioana a primit, pe 31 iulie, tresele aurii de maistru militar clasa a V-a și intră în istoria Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale ca fiind cea de-a X-a fată șefă de promoție, din 2001 încoace, de când instituția admite și fete.

„Sincer, nu m-am așteptat să fiu eu șef de promoție anul acesta. Competiția a fost destul de strânsă între mine și alți câțiva colegi de-ai mei care, pe parcursul celor doi ani, au avut rezultate remarcabile. Dar acum că eu dețin acest titlu, simt că odată cu el vine și o mare responsabilitate de a-mi demonstra excelența”, este de părere M.m. V, Ioana Bota, potrivit Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale.

Povestea ei începe la Brad. Acolo a absolvit Colegiul Național „Avram Iancu”, la profilul matematică-informatică. A urmat apoi cursurile Facultății de Ecologie și Protecția Mediului din cadrul Universității Ecologice din București, unde a obținut diploma de licență în 2013.

O întâmplare fericită a făcut ca inima Ioanei să fie furată de un marinar, ofițer în cadrul Forțelor Navale Române. Așa a ajuns tânăra să urce pentru prima dată la bordul unei nave militare.

„Îmi aduc aminte că prima oară când am pășit pe o navă, m-au impresionat în primul rând proporțiile ei. Apoi am fost fascinată de disciplina și rigurozitatea pe care le vedeam în jur, de precizia cu care maiștri militari și ofițerii își făceau treaba. Cred că atunci am început să îmi doresc și eu o carieră cu astfel de colegi”, își amintește șefa noastră de promoție.

În 2018 a susținut examenul de admitere la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale și a fost admisă cu media 10. Instructorii militari și profesorii i-au remarcat potențialul instantaneu și cu toții au știut că această tânără blondă, cu ochii în care pare că a răpit o frântură din cer, își va vedea numele inscripționat în marmură pe placheta rezervată șefilor de promoție ai școlii.

Pe tot parcursul celor doi ani de studii, s-a remarcat prin participare la concursuri, sesiuni de comunicări științifice și competiții sportive de echipă. În ochii colegilor, Ioana Bota a fost mereu un model de responsabilitate și seriozitate.

În calitate de proaspăt maistru militar clasa a V-a, specialist în radiolocație navală, Ioana Bota va încadra o funcție la fregata „Regele Ferdinand”.

„Mă atrage foarte mult perspectiva misiunilor externe și pentru că mi-a plăcut foarte mult materia de studiu în timpul școlii, acum sunt nerăbdătoare să pun în aplicare și la locul de muncă ceea ce am învățat. Sper doar să mă încadrez așa cum trebuie în standardul înalt de profesionalism care există la bordul unei astfel de nave militare”, mai spune Ioana.

 

Colaborator

FOTO: Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *