În două zile s-au aplicat 155 de sancțiuni contravenționale, dintre care 60 pentru depășirea vitezei pe drumurile din județ

Acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere, organizate de polițiști, pe raza județului Hunedoara

 

În perioada 23-24 martie 2024, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au organizat o acțiune vizând prevenirea accidentelor rutiere, respectarea regimului legal de viteză pe tronsoanele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere, combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și bicicliști, dar și a consumului de alcool sau substanțe interzise.

 

Acțiunea s-a desfășurat pe toate arterele de circulație publică de pe raza județului Hunedoara.

În perioada menționată, polițiștii rutieri au aplicat 155 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, incriminate de prevederile O.U.G. 195/2002, dintre care 60 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit și 4 sancțiuni pentru consum de alcool.

Totodată, polițiștii au luat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule față de 16 conducători auto, în 6 cazuri măsura fiind luată pentru depășirea limitei legale de viteză, iar în 5 cazuri pentru consum de alcool, în timp ce, pentru nereguli tehnice au fost reținute 8 certificate de înmatriculare.

 

De asemenea, în cadrul acestei acțiuni au fost constatate 3 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, dintre care exemplificăm:

 

 

La data de 24 martie 2024, în jurul orei 00:05, polițiștii au depistat un tânăr de 27 de ani, din localitatea Sântandrei, care conducea un autoturism pe strada Șoseaua Națională (DN7), din orașul  Simeria, având în aerul expirat o concentrație alcoolică de 0,79 mg/l, alcool pur.

De asemenea, în urma testării tânărului cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

 

La data de 24 martie 2024 , în jurul orei 00:30, a fost depistat în trafic, de către polițiști,  un bărbat de 52 de ani, din Petroșani, conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie, din orașul Petrila, având o concentrație alcoolică de 1,01 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

 

 

 

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranță:

 

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, polițiștii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge. Conduceți cu prudență, măriți distanța de siguranță în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

În condițiile unui trafic aglomerat, condițiile meteo nefavorabile pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile! Nu vă angajați în depășirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate și efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumați alcool și nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiți! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugați să își ia toate măsuri de precauție pentru a fi siguri că sunt observați în trafic de către șoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic.

 

          Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *