Deva: Au fost aprobate criteriile de repartizare a locuințelor sociale – pentru anul 2024. Dosarele neactualizate timp de 3 ani vor fi clasate!                   

Consiliul Local Deva a aprobat, joi, 27 august 2023, noile criterii de stabilire a ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe și de repartizare a locuințelor din fondul locativ aflat în proprietatea statului și a municipiului Deva, administrat de Direcția de Asistență Socială Deva – valabile pentru anul 2024.

Principala noutate vizează dosarele care NU au fost actualizate în ultimii 3 ani, consecutiv. Acestea vor fi considerate clasate, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 331/2023.

De asemenea, în cazul solicitanților de locuințe sociale care NU își achită obligațiile fiscale la bugetul local, punctajul rezultat în urma evaluării dosarului de locuință se micșorează cu 10 puncte dacă titularul cererii sau soțul/soția/concubinul/concubina/copiii majori ai acestuia au datorii la bugetul local.

 

Criteriile de ierahizare a dosarelor de locuință, stabilite prin punctaj, au în vedere: situația locativă și civilă a solicitanților, starea de sănătate a acestora, vechimea cererii, venitul realizat, nivelul studiilor, precum și situațiile locative sau sociale deosebite.

 

Prin EXCEPȚIE, criteriile de acces la locuințe sociale precum și criteriile de ierarhizare stabilite prin punctaj NU se aplică în cazul persoanelor adulte cu dizabilități care au domiciliul în municipiul Deva și sunt transferate din mediul rezidențial în comunitate sau se află în risc de instituționalizare. Acestea vor fi plasate pe prima poziție a listei de priorități, conform prevederilor art. 19 lit. h) din Legea nr. 7/2023 care reglementează cadrul general pentru realizarea reformei sistemului de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități.

 

IMPORTANT! În lista cu ordinea de prioritate pentru anul 2024 vor fi incluse doar dosarele complete și care vor fi actualizate până la data de 31 octombrie 2023. Dosarele depuse după această dată vor fi analizate anul viitor, odată cu întocmirea listei cu ordinea de prioritate pentru anul 2025.

 

Potrivit legii, au ACCES la o locuință socială în municipiul Deva:

– persoane majore, care au domiciliul stabil, reședința sau cartea de identitate provizorie în municipiul Deva

– persoane/familii care nu dețin și nu au deținut în proprietate o locuință; nu au înstrăinat o locuință după 1 ianuarie 1990; nu au beneficiat de sprijinul statului în credite și execuție pentru realizarea unei locuințe; nu dețin, în calitate de chiriași, o altă locuință din fondul locativ de stat

– persoane/familii cu un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câștigului salarial mediu net lunar pe economie

 

DE REȚINUT! Toți solicitanții de locuințe sociale aflați în evidența Direcției de Asistență Socială Deva vor fi NOTIFICAȚI, în luna august 2023, cu privire la documentele de actualizare a dosarelor de locuință.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numerele de telefon 0755.878.380, 0737.036.002 sau 0254.218.030 / Tasta 3 (Biroul Fond Locativ – Locuințe sociale), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 și vineri – între orele 8:00-14:00.

 

În prezent, Direcția de Asistență Socială Deva administrează un număr de peste 650 de locuințe sociale și camere de cămin, aflate în 17 imobile.

 

Direcția de Asistență Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *