Unde a fost găsită fata de 15 ani, din Deva, dispărută de aproape o săptămână

În cursul zilei de ieri, minora în vârstă de 15 ani, din Deva, care a plecat voluntar de la domiciliul pentru a se deplasa la o prietenă din municipiul Ploieşti, a fost depistată de poliţişti într-o comună din județul Dâmboviţa.

În urma activităţilor întreprinse de poliţiştii hunedoreni în cazul privind plecarea voluntară (la data de 17.10.2019) de la domiciliu a unei minore în vârstă de 15 ani, din municipiul Deva, minora în cauză a fost identificată de poliţişti pe raza unei comune din judeţul Dâmboviţa.

Minora, care se afla în urmărire națională și internațională a fost depistată, ieri, la locuința unui tânăr în vârstă de 23 de ani (cu care se pare că avea o relaţie) şi a declarat că nu a fost victimă a niciunei infracţiuni.

Din cercetări a reieşit faptul că minora, împreună cu tânărul de 23 de ani şi cu un alt bărbat, în vârstă de 34 de ani (prietenul tânărului), s-a deplasat de bună-voie, în data de 17.10.2019, în localitatea unde a fost depistată, folosind mijloace de transport în comun.

Minora şi cei doi dâmboviţeni au fost conduşi la sediul Poliției Orașului Moreni, pentru a fi audiaţi în vederea stabilirii stării de fapt și a tuturor împrejurărilor dispariției.

Ulterior, o escortă formată din polițiști din cadrul Poliției Municipiului Deva s-a deplasat la sediul Poliției Orașului Moreni pentru a prelua minora, care a fost introdusă  în Centrul de Primire a Minorilor în Regim de Urgenţă Deva (fiind informaţi şi reprezentanţii D.G.A.S.P. Hunedoara).

Activitățile investigative și de cercetare întreprinse în vederea depistării minorei au fost realizate de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Hunedoara şi au beneficiat de sprijinul poliţiştilor I.P.J. Prahova şi I.P.J. Dâmboviţa, ai Biroului de Analiza Informaţiilor Hunedoara și ai Biroului de Investigaţii Criminale Deva şi au fost coordonate de ofiţeri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale (I.G.P.R.).

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *