Aplicație pentru sesizările cetățenilor

Cetățenii din municipiul Petroșani ar putea beneficia de o aplicație care să le permită să depună sesizări online. Localitatea va intra în rândul “localităților inteligente”. Autoritățile locale de la Petroșani au în vedere implementarea unei aplicații “smart city”, aplicație care să vină în sprijinul cetățenilor.

Acest concept de smart-city are ca obiect dezvoltarea mai multor domenii. E vorba despre o chestiune legată de health-city. Smart-city este o aplicație electronică prin care se pot plăti online taxele și impozitele locale sau se pot accesa anumite servicii oferite de administrația publică locală. La Petroșani, primele lucruri pe care vrem să le punem în pratcică sunt aceste chestiuni legate de ceea ce înseamnă semnalarea unor aspecte din oraș, direct de pe telefonul mobil sau calculator. Va fi cineva la primărie care va prelua toate aceste sesizări și vom răspunde într-un termen foarte scurt”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Obiectivul principal al municipalității este realizarea unor aplicații online în domeniul medical. Sănătătatea este o preocupare permanentă a primarului municipiului Petroșani, astfel că programul “smart-city” va cuprinde și astfel de rubrici.

Vom avea două componente, una se numește „Peditel”, e vorba de un centru permanent unde 24 din 24 de ore va răspunde un medic pediatru la telefon pentru consultație primară în cazul problemelor legate de copii. Medicul pediatru îi va da părintelui câteva indicații primare, iar dacă situația e mai gravă îi va recomanda să meargă la urgență. Medicii sunt la Cluj, dar nu excludem posibilitatea ca medicii de aici să intre în acest program. O altă componentă a acestui concept de smart-city este legată de donarea de sânge. Toți donatorii de sânge vor fi incluși în acest program, în colaborare cu centrul de Transfuzii de la Petroșani, și cei care vor fi în baza de date vor putea să primească un mesaj atunci când este nevoie de sânge”, a mai spus sursa citată.

Sistemul de “smart-city” funcționează în localități precum Cluj-Napoca, Alba-Iulia sau Blaj.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *