Atenție, hunedoreni, vi se pregătește ceva rău!

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Hunedoara, din data de 26 aprilie 2018, figurează proiectul de Hotărâre nr. 182/18.04.2018 prin care primarul Dan Bobouțanu solicită consilierilor locali votul pentru ca Primăria să angajeze un credit bancar de 80 milioane lei (800 miliarde lei vechi), respectiv cca 17,5 milioane de euro.

Făcând un calcul sumar, în condiții medii de creditare, hunedorenii vor plăti băncii debitul și servicii ale datoriei (dobânzi, comisioane de acordare, de indisponibilizare de garanții, etc) o sumă de aproape 55 de milioane de euro, în următorii 20 de ani!

Primarul Dan Bobouțanu îi consolează pe hunedoreni, spunându-le că pe perioada mandatului lui sunt scutiți de plata debitului. După trei ani de așa zisă “grație”, Dumnezeu cu mila, încep să curgă plățile!

Motivul pentru care Bobouțanu îi împovărează pe hunedoreni este unul foarte vag : “Reabilitarea sistemului rutier din Hunedoara”. În aceste condiții, suntem obligați să ne întrebăm, în numele opiniei publice:

 1. Unde sunt banii guvernamentali pentru cele 35 (!) de proiecte pe care Bobouțanu se lăuda că le are aprobate? Să înțelegem că Daddy l-a tăiat de pe listă?!
 2. De ce Consiliul Județean, care este PSD-ist, ca el, nu-l mai ajută pe Bobouțanu? Oare pentru că, de când e primar și i s-a suit puterea la cap, îl tratează și pe Sfântul, șeful lui de la PSD, la fel ca pe hunedorenii care îndrăznesc să-i treacă pragul, cu aroganță și lipsă de respect?
 3. De ce face fântâni arteziene și picturi ridicole pe piatră și asfalt, din sursele proprii ale primăriei și nu repară străzile?
 4. De ce nu accesează bani europeni? Oare pentru că i-a determinat să plece pe toți funcționarii pricepuți și și-a adus camarila proprie, incompetentă să facă proiecte?
 5. De ce i-au scăzut la jumătate sumele încasate din taxe și impozite? Oare nu și pentru că s-a purtat  nechibzuit cu investitorii locali serioși, care au preferat să se relocheze în localități din jurul Hunedoarei și să plătească taxe și impozite acolo, iar firmele de casă le ține, cu mare cheltuială, pe spatele hunedorenilor ?
 6. De ce nu a adus, în doi ani, niciun nou investitor, plătitor de taxe și impozite, nici vreo extindere importantă de activitate, deși a afirmat în campania electorală că investitorii stau la poartă, dar vechiul primar nu-i lasă să intre? Unde-i investitorul promis și suta lui de milioane de euro?
 7. De ce nu și-a făcut timp să stea de vorbă cu firma Bosh, inițial interesată de locarea în Hunedoara și i-a alungat la Simeria?

La aceste întrebări, și la multe altele, trebuie să le răspundă hunedorenilor, primarul Bobouțanu! Minciuna are picioare scurte, iar aventura în care a fost aruncată Hunedoara, ca de altfel toată țara, începe să-și arate dimensiunea ei dramatică!

Hunedorenii au sperat că având Guvern, Consiliu Județean și Primărie de aceeași culoare politică, vor avea și avantaje. În loc de asta, văd zilnic roșu în fața ochilor, într-un oraș aflat pe tobogan la vale!

Prietene hunedorean, de mâine poți deveni dator la bancă cca. 1000 de euro, pentru următorii 20 de ani, dacă locuiești în municipiul Hunedoara! Dacă n-ai bani să plătești, Bobouțanu speră că va avea copilul tău…

 

Un comentariu la „Atenție, hunedoreni, vi se pregătește ceva rău!

 • 26 aprilie 2018 la 18:18
  Permalink

  Concluzia ar fi ca numai unii din cetatenii platitori de taxe si impozite Hunedoarei sa beneficieze de asfalt ! 🙂 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *