După trei ani de chinuri, Andrei a intrat astăzi în transplant, dar are nevoie de 40.000 de euro

Te rog, te rog mult, mai poți scrie încă o dată despre Andrei?! Data trecută când ați publicat articolul în REPLICA, într-o singură zi s-au adunat 3.500 de lei. Merge foarte greu și, până în iunie trebuie să adun 40.000 de euro! Până acum am strâns 60.000 de lei. Domnul Vlad Plăcintă, de la “Salvează o inimă ne-a dat un avans de 7.000 de lei, dar mai avem mult de adunat și merge foarte greu! Cei de la clinică, după foarte multe insistențe, au fost de acord să reducă valoarea costurilor transplantului la 100.000 de dolari. Ne-au făcut o reducere de 27.000 de euro. Tot e ceva! Mai avem o lună să adunăm 40.000 de euro, doar pentru transplant. Ulterior, va trebui să rămânem, pentru încă o lună și jumătate în Istambul, pentru monitorizare.

Acesta a fost mesajul pe care l-am primit de la deveanca Bianca Hertz. O tânără mamă cu care am vorbit, uneori și în puterea nopții, asculându-i vocea tremurândă. Este, așadar, a treia oară când vă reamintim despre strigătul de ajutor al lui Andrei. Orice părinte poate încerca să se pună în situația acestei mame. Iar noi suntem mulți. Doi-trei, 10 euro donați pentru viața acestui copil nu e o sumă mare!

După trei ani de chin, Andrei încă zâmbește

Îl știu pe Andrei de trei ani. De când avea el trei ani. Timp în care majoritatea noastră a visat, și-a îndeplinit proiectele, copiii s-au jucat, i-am dus în vacanțe și am fost fericiți. Pentru acest băiețel ultimii trei ani, o jumătate din scurta lui viață, au însemnat doar saloane de spital, ace, branule, catetere pe venele care duc la inimă, chimio și radioterapie… Bianca Hertz, mama lui, a făcut naveta, la propriu, de la Deva, la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timișoara, iar în două rânduri, comunitatea locală, dar și oameni inimoși din alte regiuni ale țării și de peste granițe (pentru băiețelul din Deva au donat inclusiv polonezi), s-au grăbit să-i suțină. Din nefericire, n-a fost suficient. Boala a recidivat a doua oară. Singura soluție era iradierea completă, iar Bianca, mama lui Andrei, a găsit o clinică din Istanbul (Turcia), dispusă să-i primească în regim de urgență.

Băiețelul știe că e “răcit” și e convins că se va vindeca

Acum, după iradierea completă, după ce a fost suspect de hepatita G, și i s-au recoltat alte și alte analize, după ce s-a găsit un donator pentru el, viața lui Andrei poate fi salvată de un transplant, spun medicii. Transplant care este făcut chiar acum, în timp ce voi citiți. Însă costurile pentru investigații, transplant și spitalizarea inițială, după reducerea care le-a fost acordată, este de 100.000 de dolari. Mama băiețelului a strâns aproape două treimi din sumă, dar încă nu are toți banii necesari. Singura lor șansă suntem noi. Iar dacă fiecare ar dona o sumă cât de mică, băiețelul ar fi salvat. Andrei nu știe ce boală perfidă îi macină trupușorul: el știe că e răcit, că perfuziile cu citostatice sunt o apă care curăță microbii și că transplantul îl va ajuta să nu mai stea niciodată cu lunile prin spitale. Sprijinul lui a fost Alex Hertz, tatăl vitreg al băiețelului, care și-a susținut familia cum a putut mai bine.

Calvarul a început cu o durere la încheietură

Băieţelul, a avut primul episod de boală în luna ianuarie 2016, dar mama lui mărturisea că nu și-a dat seama de la început seama cât de grav este. „Se plângea că îl doare încheietura mâinii drepte şi, la spital ni s-a spus că ar fi o luxaţie, că s-a jucat şi, probabil, s-a lovit. După ce l-am tratat cu creme şi comprese, i-a trecut. În februarie, însă, a început să acuze dureri la încheietura de la picior şi nu a mai păşit cu el o lună. Din nou am fost la medic, unde ni s-a spus că ar fi o entorsă. I s-au pus atele şi, după o săptămână, acestea au fost îndepărtate. Dintr-o dată, a început să se plângă, din nou, de dureri. Am mers din nou la spital şi, abia atunci, i-au făcut analize şi ni s-a spus că e suspect de leucemie.”

 

Copilărie trăită prin saloane de spital

Apoi, părinții au fost trimiși la Timişoara, unde, din păcate, diagnosticul de leucemie a fost confirmat. Băiețelul a fost internat în primăvara anului 2016 la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” şi a început tratamentul cu citostatice. În ciuda tratamentului agresiv, de durată foarte lungă, protocol după protocol, care l-a făcut pe băieţel să dezvolte un comportament de respingere a spitalului și să intre în crize la vederea acelor sau în momentele în care afla că trebuie să facă o nouă puncție, acesta a rezistat. Boala a intrat în remisie, iar copilul părea vindecat.

Din nou, chimio și radioterapie…

Din nefericire, boala lui Andrei a recidivat, a doua oară, în  2019. “Suntem, din nou, internați și am început iar curele de chimioterapie, mai urmează câteva luni de tratament si așteptăm un răspuns. Facem sau nu facem transplantul de celule stem. Timpul e lung ,,e greu dar credem că Dumnezeu ne va vindeca. Nu pot să îmi imaginez altceva!”, spunea, anul trecut, Bianca, mama băiețelului.

 

Dacă doriți să fiți unul dintre salvatorii lui Andrei și, pentru vacanța mare care stă să înceapă și pentru toate vacanțele și zilele care vor urma, să-i dăruiți VIAȚĂ și o copilărie normală, puteți face acest lucru printr-o donație în conturile deschise pe numele mamei sale, Hertz Bianca Cristina:

Prin PAYPal: biancahertz30@gmail.com.

RO28BTRLRONCRT0PC7053701 – Banca Transilvania – cont în lei

RO84INGB0000999908412791 – ING Bank – cont în lei

RO96INGB0000999909899003 – ING Bank – cont în euro

sau cu un SMS la 8828, cu textul Andrei C.


Andrei când era mai mic:

https://www.facebook.com/468540906678683/videos/478855378980569/

Pagina lui Andrei:

https://www.facebook.com/Ajutati-l-pe-Andrei-sa-se-faca-bine-468540906678683/

Ada BERARU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *