Întrunire ce vizează asigurarea resursei umane necesare vaccinării împotriva COVID-19

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a anunţat că vineri va avea loc o întrunire interactivă cu profesioniştii din domeniul medical de la 10 spitale de boli infecţioase, primele unităţi sanitare care au intrat în lupta împotriva COVID, iar discuţiile vor viza asigurarea resursei umane necesare vaccinării împotriva coronavirusului.

„Pe lângă aspectele logistice şi aferente activităţii de vaccinare, dorim să vă transmitem că am demarat pregătirea şi cu privire la personalul medical. În această după-masă vom avea o întrunire interactivă, timp de 4 ore, cu toţi profesioniştii care activează în cele 10 spitale de boli infecţioase, primele care au intrat în lupta împotriva SARS-CoV-2, tocmai pentru a finaliza şi această parte la fel de importantă a resursei umane”, a afirmat Andrei Baciu,  vicepreşedinte al Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

La rândul său, preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) Valeriu Gheorghiţă a spus că vaccinurile vor fi distribuite către 10 spitale unde vor fi înfiinţate şi centre de vaccinare şi apoi va fi începută efectiv activitatea de vaccinare.

„Vaccinurile vor fi distribuite către aceste 10 unităţi sanitare ulterior, pe măsură ce calendarul de livrare va intra în funcţiune, vor fi distribuite către celelalte unităţi sanitare unde sunt înfiinţate centre de vaccinare, începându-se efectiv activitatea de vaccinare, conform strategiei. Toată activitatea de vaccinare se va desfăşura în baza unui sistem de programare, lucrătorii din sistemul medical vor fi programaţi de către unităţile angajatoare, personalul la risc, însemnând cei cu boli cronice şi persoanele peste 65 de ani vor fi programaţi prin medicul de familie şi prin intermediul direcţiilor de asistenţă socială din cadrul consiliilor locale. Personalul esenţial va fi programat prin instituţiile angajatoare, iar populaţia generală va avea trei modalităţi diferite de programare în această platformă unică, telefonic, individual prin sistemul online sau prin intermediul medicului de familie”, a explicat Gheorghiţă.

Cei doi au fost prezenţi la vizita de la Centrul naţional de stocare a vaccinurilor COVID-19 din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului interimar Nicolae Ciucă.

 

 

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *