PSD nu stă prea bine în sondaje, la Deva

În urma sentinței definitive prin care Mircia Muntean, primarul ales al Devei, a fost trimis la închisoare, Deva are un primar interimar, pe Ovidiu Moș (PSD). El a fost viceprimar și acum este primar interimar, după ce a fost votat de consilierii locali pentru a ocupa această funcție.

Deși PSD-iștii ar trebui să fie fericiți că au reușit, chiar și indirect, să aibă primar la Deva, pentru a doua oară în istorie (primul a fost Tudor Ionescu, 1990-1992, din partea FSN – strămoșul PSD), nu este deloc așa. Conducerea PSD Hunedoara vrea cu orice preț să-l schimbe pe Ovidiu Moș (mai cunoscut de ospătari ca Duțu sau Tati) din funcția de primar. Chiar cu riscul ca PSD să piardă Primăria Deva. Deoarece, după spusele lui Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara, care a scăpat informația astăzi, la conferința de presă, niciunul dintre posibilii candidați ai PSD nu se află în fruntea preferințelor electoratului devean.

Iată, redată fidel, înregistrarea dialogului de astăzi:

Reporter: Domnule Nistor, dumneavoastră, personal, sunteți pentru organizarea de alegeri anticipate la Deva?

Laurențiu Nistor: Da!

R: Dar aveți, deja, PSD are postul de primar la Deva, de ce ați mai dori alegeri?

L.N.: Am avut post de primar și la Lupeni și la Sălașu de Sus, dar nu putem merge…nu mă prindeți în capcana asta…nu putem merge cu interimat ani de zile. Sau teama că vom pierde Deva, să mergem cu interimat… nu se poate (…)

Am făcut un sondaj de opinie printre simpatizanții PSD, cine ar trebui să fie candidatul PSD pentru Deva. Au ieșit așa, în ordine: doctorul Emil Stoica 24,1%, Ovidiu Moș 19,7% și Radu Barb 18,2%. După care, două luni de zile le-am dat posibilitatea celor trei să facă acțiuni, să se facă cunoscuți și vom face un următor sondaj de opinie care, probabil, va fi decisiv. (…)

Am făcut și un sondaj cu mai mulți posibili candidați și acolo ai noștri sunt pe primele…ăăă…nu, nu pe primele locuri, sunt…își cam respectă… pe cînd ceilalți, de la celelalte partide sunt și ei… au procentele lor, pe care nu vă supărați, dar nu vi le spun! Pe banii mei, să-l chem și în casă și să mă și înjure… nu pot să fac asta!

 

Alin BENA

Alin Bena

alin.bena@gmail.com

bena has 103 posts and counting.See all posts by bena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *