Petroșani: Internet gratuit în spațiile publice

Toate spațiile publice din municipiul Petroșani vor avea acces la internet gratuit. Proiectul este implementat pe fonduri europene.

”Petroșaniul a fost selectat și a fost inclus în programul Uniunii Europene pentru implementarea internetului Wi-Fi în spațiile publice, și în spații închise, și în spații deschise. Pe lângă Parcul Carol Schreter și Centrul Civic, la locațiile închise va fi inclus cu siguranță și Spitalul de Urgență Petroșani. Deci, spitalul va avea internet gratuit pentru toți pacienții și pentru toți cei care lucrează în spital în momentul în care vom începe să implementăm acest proiect”, a anunțat primarul Petroșaiului, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Inițiativa WiFi4EU se adresează entităților învestite cu o misiune de serviciu public, în special municipalități locale, biblioteci, centre de sănătate etc. UE va finanța echipamentele și costurile de instalare (punctele de acces la internet), iar entitatea locală va plăti pentru conectivitate (abonamentul la internet) și întreținerea echipamentului.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *