Cum să întreții corect gazonul: 5 secrete pe care nu le știai

Visezi la un gazon luxuriant, verde și sanatos? Poți obține acest lucru cu o îngrijire adecvată. Dar, fie că ești începător, fie ca ai ceva experiență, întretinerea gazonului poate fi destul de dificilă. Pentru a avea rezultate cât mai bune în gradină, trebuie sa aloci timp acestei activitatăți și sa cunoști câteva mici secrete pe care sa le pui imediat în practica.

5 secrete în îngrijirea gazonului pe care nu le știai

Îngrijirea corecta a gazonului începe întotdeauna cu echipamentul potrivit. Pe lângă o mașina performanta de tuns iarba, ai nevoie și de trimmere și motocositoare, care te ajuta sa pătrunzi în spatiile mai greu accesibile. Nu uita nici de pompe, hidrofoare și alte piese utile pentru udarea gazonului. Sculeaz.ro îți vine în ajutor cu o gamă variată de produse de calitate superioara, rezistente în timp, pe care te poți baza în activitățile de grădinărit.

Insa poate fi uneori frustrant sa ai la îndemână echipamentul potrivit si sa nu obții rezultatele dorite. Iată câteva secrete simple de îngrijire care te vor ajuta sa creezi un spațiu verde perfect:

1. Plantează întotdeauna iarba adaptata climei și tipului de sol pe care îl ai. Înainte de plantarea propriu-zisa, examinează foarte bine locul pentru a afla orele de soare la care va fi expus gazonul, condițiile de creștere si, bineînțeles, tipul de sol. Deși neglijate de foarte multe persoane, aceste lucruri sunt  importante pentru a asigura o buna creștere a firului de iarba și pentru o întreținere ulterioara corecta.

2. Ofera udare adecvata în functie de expunerea la soare. Iarba dintr-o zona umbrita necesita mai putina udare și ingrasamant. Chiar daca nu primeste soare din plin, udarea și fertilizarea excesiva nu ii poate stimula cresterea. Formula secreta este sa reduci la jumatate cantitatea de apa și ingrasamant în comparatie cu locul insorit.

3. Aereaza gazonul de doua ori pe an, atat primăvara, cat și toamna. Acest lucru ajută apa, aerul și nutrientii să ajunga mai usor la radacinile plantelor. Aerarea este unul dintre secretele unui gazon frumos și sanatos.

4. Verifica gazonul în mod regulat pentru a depista eventualele probleme. Întretinerea unui gazon nu consta doar în udare, tundere și aerare. Este recomandat sa identifici din timp dăunătorii care pot cauza diverse boli. Cunoasterea acestora te va ajuta sa decizi când este cazul sa iei masuri suplimentare. De asemenea, problema dăunătorilor care apar frecvent poate fi un semn ca practicile de îngrijire ale gazonului necesita îmbunătățire.

5. Taie iarba cât mai înaltă. Deși părerile sunt împărțite în acest sens, multi sunt de acord ca un gazon înalt este mult mai sănătos. Ideal este sa nu tai niciodată iarba sub 5 cm. De asemenea, nu îndepărta dintr-o singură tundere mai mult de o treime din firul de iarba. Daca ai pierdut o sesiune de tuns și iarba este mult prea înaltă, tunde o treime din aceasta, apoi așteaptă câteva zile înainte de a o tăia la înălțimea dorită.

Așadar, un gazon verde și luxuriant, de care sa te poți bucura în fiecare zi, necesita atenție și îngrijire constanta. Fertilizarea, udarea, tunderea periodica, protejarea împotriva dăunătorilor sunt elemente de baza pentru întreținerea gazonului. Cu aceste mici secrete și sfaturi de gradinărit, vei obține în final satisfacția muncii tale și un sentiment grozav de împlinire.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *