Recital de pian, la muzeul din Deva, susținut de elevul Logojan Mircea Vasile – premiat în competiții naționale și internaționale

Luni, 15 aprilie 2019, ora 19.00, va avea loc la sala Magna Curia din incinta Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, recitalul de pian al elevului Logojan Mircea Vasile din clasa a XII-a, prof. Ona Doina, organizat de ONG PIANO „MODUS VIVENDI” -Deva în colaborare cu Liceul de Arte „Sigismund Toduţă”-Deva şi instituţia  mai sus-menţionată.

Protagonistul recitalului, în al cărui palmares competiţional se numără multe  premii I şi mari premii obţinute la competiţii naţionale şi internaţionale, va prezenta un program alcătuit din lucrări  de referinţă din repertoriul pianistic preclasic, clasic şi romantic. de la secţia muzică a Liceului de Arte „Sigismund Toduţă”-Deva au participat în ultima săptămână la  încă două competiţii instrumentale, fiind din nou răsplătiţi cu binemeritate premii.

În perioada 11-13 aprilie 2019 s-a desfăşurat la Timişoara Concursul-Festival Euroregional de pian şi muzică de camera „Alma Cornea Ionescu”- ediţia cu numărul VII, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Liceul de Artă „Ion Vidu” şi Facultatea de Muzică şi Teatru a Universităţii de Vest din Timişoara.

În cadrul competiţiei au evoluat elevi din şcolile şi liceele din zona Banat, Ungaria şi Serbia.

Flavius Sebastian BĂLAN

Liceul devean a fost reprezentat de patru elevi pianişti, care au obţinut cu toţii premiul I:

Bălan Flavius Sebastian din clasa a VI-a, prof. Ona Doina, care a obţinut punctajul maxim (100p.) şi a evoluat în cadrul Galei Laureaţilor

Cocan Mara din clasa a III-a, prof. Popa-Morait Cristina

Negrea-Drucan Daniel-Răzvan din clasa a IX-a, prof. Popa-Morait Cristina

Logojan Mircea Vasile din clasa a XII-a, prof. Ona Doina

Cea de-a doua competiţie a fost destinată elevilor violonişti şi de la secţiunea corzi grave. Concursul Naţional de Interpretare „Timotei Popovici” de la Sibiu s-a aflat anul acesta la cea de-a XVII-a ediţie şi s-a desfăşurat într-o singură zi, 13 aprilie 2019. Organizat de către Liceul de Artă- Sibiu, sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale şi în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, concursul se află în calendarul activităţilor regionale şi s-a bucurat de o largă participare a elevilor claselor I-XII de la mai multe şcoli şi licee de specialitate din ţară.

Reprezentanţii Liceului de Artă „Sigismund Toduţă”-Deva, au obţinut următoarele rezultate:

Premiul I:

  • Stăncioi Patricia, cls.a  III-a vioară, prof. Calciu Mirela, corepetitor Onţanu-Crăciun Mariana
  • Marinescu Iulian, cls. a X-a vioară, prof. Lazăr Adrian, corepetitor Dumitriu Cristian
  • Țermure Maria Irina, cls. a XII-a vioară, prof. Bucur Rodica, corepetitor Dumitriu Cristian

Premiul III:

  • Rus Robert, cls. a VI-a chitară clasică, prof. Varga Csaba
  • Crişovan Denis Claudiu, cls. a VII-a vioară, prof. Bucur Rodica, corepetitor Dumitriu Cristian
  • Spătar Briana Alexia, cls. a VIII-a vioară, prof. Calciu Mirela, corepetitor Dumitriu Cristian

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *