Drumul spre Sarmizegetusa Regia a fost închis

Drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia din judeţul Hunedoara a fost închis, după ce o bucată din şosea s-a surpat, în urma ploilor. Prefectul a convocat Grupul de Suport Tehnic pentru evaluarea consecinţelor şi stabilirea de măsuri.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri seară, de Consiliul Judeţean Hunedoara, o parte din drumul judeţean Costeşti -Sarmizegetusa Regia a fost grav deteriorat, astfel că s-a luat măsura închiderii acestuia cu barieră.

„Având în vedere deteriorarea accentuată a unei porţiuni din DJ 705A Costeşti – Sarmizegetusa Regia, conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara a luat măsura închiderii acestui drum cu barieră pe sectorul cuprins între sediul administraţiei sitului de la Grădiştea de Munte până la destinaţie”, se arată în comunicat.

Măsura a fost luată pentru a nu periclita siguranţa turiştilor.

Prefectul judeţului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, a convocat Grupul de Suport Tehnic.

„Referitor la situaţia creată, din ordinul domnului prefect al judeţului Hunedoara, domnul Fabius-Tiberiu Kiszely, joi, 21 martie a. C., de la ora 10, la sediul Primăriei Orăştioara de Sus, se convoacă Grupul de Suport Tehnic pentru evaluarea consecinţelor şi stabilirea măsurilor care se impun”, mai arată sursa citată.

Surparea şoselei a avut loc după ploile abundente din ultimele zile, care au umflat apele pârâului Valea Albă si care au săpat în acostamentul drumului.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *